MyNight Logo
Nalagam Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ogleduješ si dogodek v preteklosti.

KONSTRAKTA (Srbija) @ Letni vrt Gala hale

8. septembra, 2022 @ 20:00

KONSTRAKTA (Srbija) @ Letni vrt Gala hale

29. Obletnica AKC Metelkova mesto
KONSTRAKTA & ZEMLJA GRUVA (Srbija) – Open air

Z veseljem sporočamo, da bomo na Letnem vrtu Gala hale v sklopu 29. obletnice AKC Metelkova mesto, v četrtek, 8.9.2022, gostili srbsko umetnico, ki je v letošnjem letu dodobra prevetrila evrovizijske kanale, Konstrakto.

Redko smo gledalci Evrovizije s področja nekdanje Jugoslavije tako močno stiskali pesti kot letos – Konstraktina »In Corpore Sano« je nadzemeljska umetnina, skoraj premočna za Evrovizijo in obenem točno to, kar je Evrovizija potrebovala. Umetnost, sporočilnost. Opozarjanje na stvari, ki pomenijo in so vredne pozornosti. Konstrakta je navdih za naslov pesmi našla v latinskem pregovoru Zdrav duh v zdravem telesu, navdih za nastop pa pri srbski legendarni umetnici Marini Abramović – performansu Umetnost mora biti lepa, umetnik mora biti lep. Pesem je večplastna in v sebi nosi veliko različnih tem in pomenov, od pretirane obsedenosti z zdravjem in mladostjo do orisa slabega položaja umetnika v Srbiji, ki nima niti zdravstvene knjižice. Predvsem pa pušča ogromno prostora za lastno interpretacijo.

➤ In Corpore Sano: youtu.be/XXrDgWDo24g 🙏

Za umetniškim imenom Konstrakta stoji Ana Đurić, ki jo širša množica resda pozna šele od Evrovizije naprej, glasbeni poznavalci pa že vse od sodelovanja s srbsko glasbeno skupino Mistake Mistake, ki smo jo leta 2007 gostili tudi v Gala hali, ter predvsem kot pevko Zemlja gruva. Z ostalimi člani benda je Konstrakta formirala tudi založbo Gruvlend in istoimenski produkcijski studio, 2019 pa začela pod isto etiketo izdajati solo pesmi, kot so Žvake in Neam šamana, ki so v trenutku privlekle ogromno pozornosti. In Corpore Sano je del triptiha, pod katerega spadata še pesmi Mekano in Nobl.

Konstrakta bo na koncetru predstavila tako svoje solo pesmi kot največje hite benda Zemlja gruva, ki jo spremlja.

Music policy: best-of-eurosong/afro/neo soul/jazz/swing…

➤ Vstopnina:
15 € early bird (RAZPRODANO)
20 € predprodaja Gala hala na prireditvah (od razprodaje earlybirda naprej)
22 € predprodaja mojekarte.si
27 € redna cena mojekarte.si po razprodaji predprodajnih vstopk

𝘒𝘰𝘯𝘤𝘦𝘳𝘵 𝘴𝘦 𝘰𝘥𝘷𝘪𝘫𝘢𝘭 𝘯𝘢 𝘱𝘳𝘰𝘴𝘵𝘦𝘮 𝘵𝘶𝘥𝘪 𝘷 𝘱𝘳𝘪𝘮𝘦𝘳𝘶 𝘥𝘦𝘻̌𝘫𝘢!

Podrobnosti

Datum:
8. septembra, 2022
Čas:
20:00 - 21:00
Spletna stran:
https://www.facebook.com/events/724708632074364/

Prizorišče

Gala Hala
Gala hala
Ljubljana, Metelkova 1000 Slovenia
Telefon:
(01) 431 70 63