MyNight Logo
Nalagam Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ogleduješ si dogodek v preteklosti.

Joke (FR) @ Gala hala

27. avgusta, 2022 @ 20:00

Joke (FR) @ Gala hala

JOKE (Francija)

😄 JOKE NI ŠALA! 😄

JOKE ni šala. Joke je besna formacija, strgana z osemčlenske verige nekje na marginah Pariza. Joke so zlepljen mozaik drobcev punka, rocka, reggaeja, hip-hopa in šejkanih beatov Afrike. So še en kulturni šok, ki prihaja iz zahodnih meridianov, in še en multi-kulti bordel, iz katerega se vračaš s praskami v ušesih. In zakaj je v tem usranem svetu vse naprodaj?

Francoski levičarski in večni protivladniki se gredo glasbeno-kulturni upor s peno na ustih. Na živce jim gre marsikaj, predvsem pa stanje v času brezmejne demokracije – v narekovajih seveda. Nezadovoljni so z otopelo potrošniško mediokriteto, ki bo kupila tudi drek, če se bo svetil. “Kad je bal, nek bude maskenbal!” Potemkinov blišč sosedovega vrta mora imeti vsak, če ga potrebuje ali ne. In ta vrt je potrebno zaliti z betonom, ki bo platforma za šoping centre brez meja. Brezmejno dobro, kot ribe v vodi, pa se Joke pod vplivom rakije, ki so ji posvetili komad Under rakija, počutijo na naših skupnih, zdaj zamejenih prostorih.

Joke so nas prvič obiskali poleti 2005, ko so se z razpadajočim avtobusom polnim mladih francoskih nomadskih glasbenikov ustavili na Metelkovi v sklopu turneje AOLF?!, s katero so v naslednjih letih z veliko radirko brisali meje in povezovali glasbenike s področja nekdanje Jugoslavije ter nam skoraj fiktivne Francije. V tej mineštri resničnih glasbenih interakcij so se odlično znašli St!llness, Antenat, Vuneny, SARS, Superhiks in Red Five Point Star.

Poldrugo desetletje mednarodnih turnej, na katerih se hranijo z različnimi vplivi, Joke še naprej širi svoj organski crossover zvok. Lahko bi jim rekli državljani sveta ali pariški kombo, ki premaguje ovire, da bi zagotovil glasbo za vse na robu. Funk in rock’n’roll v duši, soukous, afrobeat, hip hop, ragga in še kaj prehajajo skozi mlin tega benda. Njihovo sporočilo je zaskrbljeno in celo zgroženo … brez moralnosti. Kot bi se Afrika in Balkan srečala v salonu Red Hot Chili Peppers in se dala dol z The Clash. Kolektivna izkušnja, ki pušča bogato sled. Ja, JOKE ni šala!

Po koncertu Francozev Joke na letnem vrtu se z gromkimi basi selimo v dvorano, kjer bo Torulsson (Wave Riders) zaključil trilogijo poletnega vajba. Vabljeni!
➤ www.facebook.com/events/409647520989740/

Music policy: crossover rakija/punk/rock/reggae/afrobeat/hip hop

➤ Vstopnina: 6 € z rezervacijo, 8 € kasneje, 5 € po polnoči

*𝘝 𝘱𝘳𝘪𝘮𝘦𝘳𝘶 𝘴𝘭𝘢𝘣𝘦𝘨𝘢 𝘷𝘳𝘦𝘮𝘦𝘯𝘢 𝘣𝘰 𝘵𝘶𝘥𝘪 𝘬𝘰𝘯𝘤𝘦𝘳𝘵 𝘱𝘰𝘵𝘦𝘬𝘢𝘭 𝘷 𝘥𝘷𝘰𝘳𝘢𝘯𝘪

Podrobnosti

Datum:
27. avgusta, 2022
Čas:
20:00 - 21:00
Spletna stran:
https://www.facebook.com/events/564726401867270/

Prizorišče

Gala Hala
Gala hala
Ljubljana, Metelkova 1000 Slovenia
Telefon:
(01) 431 70 63