MyNight Logo
Nalagam Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ogleduješ si dogodek v preteklosti.

Intimno: aug.unis

20. julija, 2022 @ 20:00

Intimno: aug.unis

🍃 INTIMNO: AUG.UNIS 🍃

aug.unis sta Elvis Homan in Boštjan Simon. Augmented unison ali po slovensko zvečana prima, je disonančni glasbeni interval, ki je po zvenu enak kromatičnemu poltonu. V sočasnem igranju intervala zvečane prime se pojavi utripajoča oscilacija, ki kliče k razvezu – te elektroakustične oscilacije, ki kličejo k razvezu, pa so glavni gradnik dua aug.unis.

Elvis in Boštjan se v projektu aug.unis ukvarjata s pol odprtimi formami za improvizacijo in interakcijo z elektronskimi inštrumenti. Elvis uporablja modularni sintetizator v povezavi z akustičnim zvokom bobnov in pol-modularen drone sintetizator Lyra, Boštjan pa uporablja modularni sintetizator v povezavi z zvokom saksofona in nekaterimi Moog efekti. Sinteza zvoka je analogna, ne poslužujeta se prepariranih in vnaprej pripravljenih „presetov“, zato so improvizacije / kompozicije večkrat zlite v nepretrgan tok plastenja izbranih frekvenc oscilatorjev in občasnih ritmov.

Boštjan Simon je saksofonist in elektrofonik, ki je v zadnjih desetih letih slovenski in evropski glasbeni sceni postregel z številnimi avtorskimi projekti (Etceteral, Litošt, Trus!, There Be Monsters, itd.). Ukvarja se s simbiozo elektronskega in akustičnega zvoka, raziskovanjem repetitivnih ritmičnih vzorcev in ekstremnih zvočnih zmožnosti saksofonov.

Elvis Homan je bobnar, ki živi in dela v Rotterdamu. Je ustanovitelj jazz kvarteta Quartzite, ki je prejel prestižno Erasmus Jazz Prize. Trenutno študira Live Electronics na konservatoriju v Amsterdamu ter vodi cikel koncertov v rotterdamskem Worm-u. Osredotoča se na programsko okolje Ableton Live in povezavo akustičnih bobnov z modularnim sistemom sintetizatorjev.

Music policy: electroacoustic improvisation/modular synthesis with sax and drums

➤ Vstopnina: 6 €

*𝘝 𝘱𝘳𝘪𝘮𝘦𝘳𝘶 𝘴𝘭𝘢𝘣𝘦𝘨𝘢 𝘷𝘳𝘦𝘮𝘦𝘯𝘢 𝘣𝘰 𝘱𝘳𝘪𝘳𝘦𝘥𝘪𝘵𝘦𝘷 𝘱𝘰𝘵𝘦𝘬𝘢𝘭𝘢 𝘷 𝘥𝘷𝘰𝘳𝘢𝘯𝘪 𝘻 𝘻𝘢𝘤̌𝘦𝘵𝘬𝘰𝘮 𝘰𝘣 21𝘩

Podrobnosti

Datum:
20. julija, 2022
Čas:
20:00 - 21:00
Spletna stran:
https://www.facebook.com/events/643740390502112/

Prizorišče

Gala Hala
Gala hala
Ljubljana, Metelkova 1000 Slovenia
Telefon:
(01) 431 70 63