MyNight Logo
Nalagam Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ogleduješ si dogodek v preteklosti.

Haiku Garden & Astrid- @ Orto Fest 2024

11. aprila @ 19:00

Orto fest double bill za enajsti april:
shoegazerji Haiku Garden & alter pop Astrid-

????Haiku Garden????
Domači prvaki shoegazinga Haiku Garden se aprila vračajo na oder Orto Bara, kar bo za njih hkrati prvi ljubljanski špil v letu 2024. In to ravno po končani evropski turneji, kjer bodo februarja prekrižarili Avstrijo, Nemčijo in Slovaško, zato jih velja ujeti v živo, ko so še sveži&vroči s turneje!
Haiku Garden so znanci domačih klubskih odrov in neodvisne založbe KAPA Records že vse od prvega EP-ja Waver (2016) ter debitantske plošče Where If Not Now (2018). Tej je sledil album Izštekani pri ZKP RTV Slo (2020) ter zatem (trenutno še vedno aktualni) album Loose Contacts / Tense Present (2022).
Svojim prvotnim vplivom so tekom let dodali še svežino psihedeličnega popa, post-panka, garažnega rocka in krautrocka, nepogrešljiv pa je njihov zvok mastnih, fuzzy kitar ter nareverbanih vokalov.
Trenutno so sredi snemanja novega albuma, zato bodo premierno zaigrali tudi kako noviteto!

Poslušaj ➤ https://www.youtube.com/watch?v=6M9ztWthGF8

✨Astrid-✨
Za imenom Astrid- se skriva Astrid Ana Kljun, slovenska alternativna pop izvajalka, sicer akademsko izobražena harfistka in vokalistka. Prvič se je javnosti predstavila leta 2019 s skladbo Coconut, kateri sta sledile še Sing to me in Črno pero. Tem prvim popovskim zvočnim nastavkom je sledil stilski preobrat, odkar od leta 2022 sodeluje s producentom Tomažem Zupančičem (MRFY). S skladbami Stanovanje, Tel Aviv, DEVOJKE, Kostarika in Hey, Julie, sta se Astrid in Tomaž usmerila bolj proti trip-hopu in alternativni, art pop glasbi, kjer ne manjka tudi ambientalnih momentov. Astrid je za večino skladb režirala in producirala tudi videospote.
Julija 2023 je izdala EP Triptich, trenutno pa z zasedbo planirajo izid dolgometražnega prvenca, ki bo prišel spomladi. Prvi singel Dry Out s prihajajočega izdelka je bil preteklega decembra že izglasovan kot ‘Komad leta 2023’ na Radiu Terminal.
Naredi ušesom uslugo in pridi počekirat, kako zvočno bogati in producentsko izpiljeni komadi Astrid- zvenijo v živo v bendovskem formatu.

Poslušaj ➤ https://www.youtube.com/watch?v=7rnsDG24g6k
__________________

Vstopnina:
Early bird: 10€
Predprodaja: 12€
Na dan: 15€

Podrobnosti

Datum:
11. aprila
Čas:
19:00 - 21:00

Prizorišče

Orto Bar
Orto Bar
Ljubljana, 1000 Slovenia
Telefon:
(01) 232 16 74