MyNight Logo
Nalagam Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ogleduješ si dogodek v preteklosti.

GRAFIČNA DELAVNICA LESOREZA

3. aprila @ 18:00

GRAFIČNA DELAVNICA LESOREZA

Začetek: sreda, 3. april, 18.00–20.00

Grafična likovna delavnica lesoreza, ki bo potekala pod mentorstvom priznanega akademskega umetnika, Mihe Eriča, bo sestavljena iz uvodnega teoretičnega in glavnega praktičnega dela lesoreza. V teoretičnem delu se bomo spoznali z zgodovino tiska in s pomenom ter z razvojem grafike. V praktičnem delu bodo sledili idejna zasnova končnega grafičnega dela, razvoj ideje in skice ter tiskanje pod grafično prešo na tiskarski papir. Na delavnici boste prejeli*e ves potreben material, prav tako za delavnico ne potrebujete nobenega predznanja.

MIHA ERIČ

Miha Erič je akademski grafik, ilustrator in glasbenik. Je avtor številnih samostojnih in skupinskih likovnih razstav doma ter v tujini in prejemnik številnih nacionalnih ter mednarodnih nagrad. Ustvarja v realistični tehniki, predvsem v grafiki (linorezu in lesorezu), pri svojem delu pa upošteva izkušnje tako tradicionalne kot sodobne prakse. Avtorja zanimajo drobne naključne sledi, v katerih vidi preprosto neposrednost nastajanja likovne kompozicijske raznolikosti in barvne impresije.
________________________________________________________________________

KDAJ?
Srede – 3. 4.; 10. 4., 17. 4., 24. 4.

KJE?
Vse delavnice potekajo v prostorih Trainstation SubArt, Kolodvorska cesta 8, 4000 Kranj.

KAKO TOČNO? Prijavi se na katja@subart.si, napiši nam svoj kontakt in rojstni datum ter se priključi brezplačnim tedenskim srečanjem.

———-
Šola odprtih vrat je serija izobraževalnih delavnic z različnih področij kulturnega ustvarjanja, ki jih društvo SubArt že vrsto let organizira v prostorih Trainstation SubArt.
Projekt je v vseh teh letih prerasel v izobraževalno priložnost, ki mladim želi omogočiti razvoj njihovega ustvarjalnega izražanja ter pridobivanje neprecenljivih veščin in bogatih izkušenj na področju kulturne produkcije.

Delavnice so del aktivnosti projekta »Šola odprtih vrat«, ki je sofinanciran s strani Evropske unije, programa Erasmus+.

Podrobnosti

Datum:
3. aprila
Čas:
18:00 - 20:00

Prizorišče

TrainStation SubArt
Kolodvorska cesta 8
Gorenjska, 4000 Slovenia