MyNight Logo
Nalagam Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ogleduješ si dogodek v preteklosti.

Gibanje podobe v medijih in v oglaševanju. Pogovor z Lenartom Kučićem in Jako Babnikom

4. aprila @ 18:00

Gibanje podobe v medijih in v oglaševanju. Pogovor z Lenartom Kučićem in Jako Babnikom

Vljudno vabljeni na pogovor z Lenartom J. Kučićem, raziskovalcem medijev, predavateljem in svetovalcem ministrice za kulturo za medije ter Jako Babnikom, fotografom in avtorjem razstave Gibljive slike, v četrtek, 4. aprila, ob 18. uri v Likovni salon.

Jaka Babnik v svojem novem ciklu nadaljuje koncept aktivnega opazovanja in dokumentiranja javnega prostora – tokrat s fotografijo in z videom beleži prizore komercialnih oglasov na mestnem in tovorniškem prometu ter tiha obrobja mest, ki jih okupirajo te iste podobe. Serija na razstavi Gibljive slike z vso resnostjo dokumentira, hkrati pa humorno komentira, vizualno onesnaževanje v vsakdanji realnosti, ki je na vsakem koraku prepredena z reklamami in hitrimi modeli komuniciranja potrošniške družbe.

Z gostoma bomo govorili o vplivu medijske podobe na posameznika in o dojemanju oglaševalskih strategij v sodobnem času. Kakšna je razlika med doživljanjem vizualnih sporočil na spletu in v naši neposredni okolici? Kje v medijskih reprezentacijah vidita pasti, ki vplivajo na naš vsakdanjik? Kako se na prenasičenost vizualnih sporočil odziva družba in kako sodobna umetnost?

Več

Gibanje podobe v medijih in v oglaševanju. Pogovor z Lenartom J. Kučićem in Jako Babnikom ob razstavi Gibljive slike

Podrobnosti

Datum:
4. aprila
Čas:
18:00 - 19:00

Prizorišče

Center Sodobnih Umetnosti Celje
Trg celjskih knezov 8
Celje, 3000 Slovenia
Telefon:
051 681 995