MyNight Logo
Nalagam Dogodki

« Vsi dogodki

Fontaines D.C. @ Kino Šiška

12. avgusta @ 20:00

Fontaines D.C. @ Kino Šiška

EN_ https://www.kinosiska.si/en/dogodek/fontaines-d-c/

Koncert @ Katedrala

V Šiško prihaja ena najbolj vznemirljivih rock zasedb ta hip, Irci Fontaines D.C., ki so si s tremi izvrstnimi albumi prislužili nominacijo za grammyja, prodrli na televizijske ekrane onkraj luže in vrnili post-punk v ospredje tudi med mlajšimi generacijami. Ne zamudite enega koncertnih vrhuncev leta!

ZA FENE: Arctic Monkeys, Shame, MRFY …

Fontaines D.C., priznana irska post-punk skupina, ustanovljena v Dublinu leta 2014, je s svojim surovim, poetičnim zvokom in razmišljujočimi besedili hitro pridobila na slovesu. Bend, ki je medsebojno vzel okrepil na temeljih poezije in samoizdanih singlov, je leta 2018 podpisal za založbo Partisan Records (PJ Harvey, IDLES, Cigarettes After Sex …). Njihov debitantski album Dogrel, izdan aprila 2019, je prejel pohvale kritikov, bil imenovan za album leta po izboru Rough Trade in BBC Radio 6 Music, ter prejel nominacije za prestižni nagradi Mercury Prize in Choice Music Prize.

Drugi album A Hero’s Death, ustvarjen v sklopu napornega koncertnega urnika, je bil nominiran za grammyja za najboljši rock album leta 2021. Hkrati je predanost skupine turnejam in koncertiranju, vključno z obsežno turnejo po petdesetih mestih po Irski, Evropi in Severni Ameriki leta 2019, utrdila njihov sloves kot izjemnih v živo – sloves, ki so ga še učvrstili tudi na turnejah z izvajalci, kot so Arctic Monkeys.

Bendov tretji album, Skinty Fia, ki je izšel leta 2022, predstavlja njihov razvijajoči se zvok, ki postpunkovsko energijo združuje z bolj ekspanzivnimi in cinematičnimi elementi. Album je prvič v zgodovini benda dosegel prvo mesto tako na irski kot britanski lestvici, kar odraža njihov vse večji vpliv in glasbeno mojstrstvo. Na strmo vzpenjajoči se poti Fontaines D.C. od pesniških začetkov do mednarodne slave, ki jo zaznamujejo kritiški in komercialni uspehi, je njihov prihajajoči nastop v Kinu Šiška težko pričakovan dogodek za glasbene navdušence vseh vrst.

???? Vstopnice v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim: https://www.eventim.si/si/vstopnice/fontaines-d-c-ljubljana-kino-siska-632212/event.html
– Predprodaja: 32 EUR
– Na dan: 35 EUR
– S popustom (d/š/u): 25,40 EUR

Organizacija: Kino Šiška.

Podrobnosti

Datum:
12. avgusta
Čas:
20:00 - 22:00

Prizorišče

Kino Šiška
Kino Šiška
Ljubljana, 1000 Slovenia
Telefon:
(01) 500 30 00