MyNight Logo
Nalagam Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ogleduješ si dogodek v preteklosti.

DRUŠTVO MRTVIH PESNIKOV NA ORTO FESTU 2024

23. aprila @ 20:00

DRUŠTVO MRTVIH PESNIKOV NA ORTO FESTU 2024

DRUŠTVO MRTVIH PESNIKOV
ORTO FEST 2024, TOREK 23. APRIL 2024
VSTOP (19:00), KONCERT (20:00)

CENA VSTOPNICE V PREDPRODAJI: 20 EUR
REDNA CENA: 25 EUR
NAKUP VSTOPNIC: https://www.orto-bar.com/dogodki/koncerti/orto-fest-2024-drustvo-mrtvih-pesnikov/

Po seriji akustičnih koncertov se Društvo mrtvih pesnikov vračajo na Orto fest z udarnim, energičnim koncertnim performansom.

Člani skupine, pevec in kitarist skupine Alan Vitezič, basist Tomaž Koncilija, bobnar Marko Zajc, kitarist Peter Dekleva in klaviaturist Boštjan Artiček bodo predstavili zgodbo dozorelih pesnikov skozi vrtiljak pesmi, od nostalgičnih uspešnic do novodobnih stvaritev za glasbene sladokusce.

Društvo mrtvih pesnikov so na slovenski glasbeni sceni že od leta 1990. Do danes so izdali osem studijskih albumov in lani dočakali tudi svojo prvo vinilno ploščo ter digitalni album Društvo mrtvih pesnikov 30 – Izštekani z godalnim kvartetom Corcoras.

Na slovensko glasbeno sceno so opazneje stopili leta 1993 v Sežani, kjer so prejeli glavno nagrado na festivalu Pop delavnica za skladbo Ko prižgeš nov dan. V naslednjih letih je sledil dokončen preboj z uspešnicami Ti in jaz, Čutm te, Rabm, Me že ma, da bi te, 25 in Ti si vse, ki je postala zaščitni znak skupine.

Leta 2008 so z albumom Vojna in mir vstopili v zrelo obdobje in predstavili svež glasbeni izraz s prepoznavnimi, izvirnimi besedili, ki so postala zaščitni znak skupine. V drugem polčasu ustvarjanja so pesniki poslušalcem ponudili nekatere nepozabne pesmi, kot so Naftalin, Komu zvoni, Kisik, Astronavt, Čip, Nebo nad Berlinom in druge.

DMP svoje skladbe izvajajo le v živo, saj so, kot pravijo, napisane, da živijo med ljudmi. Vsakdanje dogodke hitro pozabimo, dobre koncertne izkušnje pa nikoli.

DRUŠTVO MRTVIH PESNIKOV
Alan Vitezič, vokal, kitara
Peter Dekleva, kitara, spremljevalni vokal
Tomaž Koncilija, bas, spremljevalni vokal
Marko Zajc, bobni, spremljevalni vokal
Boštjan Artiček, klaviature, spremljevalni vokal

Več informacij o skupini Društvo mrtvih pesnikov na www.dmp.si.
Uradni DMP kanali Facebook / Instagram / YouTube / Spotify / Apple music

Podrobnosti

Datum:
23. aprila
Čas:
20:00 - 21:00

Prizorišče

Orto Bar
Orto Bar
Ljubljana, 1000 Slovenia
Telefon:
(01) 232 16 74