MyNight Logo
Icon for a home button
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

DITKA & BAND: Koncert ob predstavitvi novega albuma

September 16 @ 20:00 - 21:00

DITKA & BAND: Koncert ob predstavitvi novega albuma

Samosvoj avtorski pristop, drugačnost, nežna glasba, ki opeva dvojino, bližino in veliko občutkov lepega, opiše delovanje kantavtorice in skladateljice Ditke.

Ditka je v sodelovanju s pesnikom in pisateljem Ferijem Lainščkom ter s svojim očetom Gorazdom Čepinom, skladateljem in pianistom, med leti 2013 in 2019 izdala tri albume z uglasbeno poezijo, katerih rdeča nit je ljubezen in beseda »ne« v njihovem naslovu (Ne bodi kot drugi, Ne spreminjaj me, Ne bodi, kar nisi), ki na simbolni ravni predstavlja nežno mero uporništva za ustvarjanje svoje in drugačne zgodbe z umikom od trenutnih glasbenih trendov.

Letos Ditka predstavlja svoj 4. album z naslovom »Med nama je angel«, ki na eni strani nadaljuje dobro poznano vez s pesnikom Lainščkom, na drugi strani pa v svoj svet povabi še poezijo drugih priznanih slovenskih pesnikov. Na albumu bo tako prevladovala ljubezenska lirika Ferija Lainščka, pridružile pa se ji bodo ljubezenski poeziji Cirila Zlobca in Kajetana Koviča, vprašanje o obstoju Janeza Menarta ter aktualni, nekoliko družbenokritični temi v poeziji Srečka Kosovela in Karla Destovnika Kajuha.
V času, ko bolj kot kadarkoli prej potrebujemo svetlobo, bo koncert uglasbene poezije s pomenljivim naslovom »Med nama je angel« nekaj, kar bo v srca ljudi vneslo toplino in zavest, da so sanje večne.

Ditki na vokalu in akustični kitari se bodo pridružili še Gorazd Čepin na klaviaturah in spremljevalnem vokalu, Jan Lužnik na električni kitari in spremljevalnem vokalu, David Novak na bas kitari in Danijel Hartman na tolkalih.

Details

Date:
September 16
Time:
20:00 - 21:00
Website:
https://www.facebook.com/events/739031050713926/

Venue

Visit Novo mesto
TIC Novo mesto
Dolenjska, 8000 Slovenia
Phone:
(07) 393 92 63