
Delavnici: Spoznajmo meso & parirano vino
20. aprila @ 17:00

Delavnici: Spoznajmo meso & vino 🥩🍾
Pridružite se nam na zanimivi delavnici, kjer se boste naučili vse o mesu – od izbire pravega kosa, pravilnega rezanja do priprave jedi. Spoznali bomo osnove mesa, ključne značilnosti različnih vrst in kako izbrati najprimernejši kos za vaše kulinarične stvaritve.
Delavnica je primerna tako za začetnike kot tudi za tiste, ki želijo poglobiti svoje znanje o mesu. Pripravite se na praktične nasvete in uporabne tehnike, ki vam bodo olajšale pripravo vrhunskih jedi! Po uspešni mesni delavnici, kjer smo se naučili pripraviti različne vrste mesa, bomo sedaj stopili korak naprej in se poglobili v umetnost pariranja mesa z vinom.
Na tej delavnici bomo tisto meso, ki smo ga pripravili prej, uskladili z vini, ki najbolje poudarijo njegove okuse in teksture. Skupaj bomo raziskovali, kako izbrati pravo vino za različne mesne jedi, ter spoznali osnove vinskega pariranja.
Preizkusili bomo okusne kombinacije in odkrili, kako vino lahko dvigne kulinarično izkušnjo na povsem novo raven. Idealno za vse, ki želijo poglobiti svoje znanje in uživati v harmoničnih okusih mesa in vina!
🍷 Vanesa Centrih je mlada in izjemno uspešna sommelierka, ki je v samo štirih letih svojega dela postavila trdne temelje v svetu vin. Danes je glavna sommelierka v butičnem hotelu Vila Planinka, kjer s svojo strastjo in strokovnostjo skrbi za vrhunsko vinsko izkušnjo svojih gostov. Poleg tega vodi tudi svoje vinske delavnice na katerih navdušuje in izobražuje ljubitelje vina ter jim pomaga odkriti skrite zaklade vinskih regij. Njena predanost in ljubezen do vina sta ključna elementa njenega uspeha in priljubljenosti v kulinaričnem svetu. 🍷
Prijave: info@emceplac.si
Posamezna delavnica stane 30 €.