MyNight Logo
Nalagam Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ogleduješ si dogodek v preteklosti.

Cruz-Tiberio-Stadtfeld Trio / Jazz BR-USA-DE

12. februarja @ 20:00

Cruz-Tiberio-Stadtfeld Trio / Jazz BR-USA-DE

Trije mojstri iz treh različnih kontinentov, združujejo ritme, harmonije in melodije, v katere so vtkane zgodbe treh kultur

V Prulčku bo zazvenela jazzovska magija v slogu newyorških ulic, kjer se srečujejo zvoki afro-brazilske dediščine in moderna intelektualna estetika. Njihova glasba je pogovor, kjer ni vaj in so stalna tveganja. Vsak koncert je nova priložnost, kjer isto skladbo preoblikujejo v sveže inženirske mojstrovine. Je igra zaupanja, kjer se vsakič znova rodi nekaj posebnega.
Cruz, eden najaktivnejših alt saksofonistov v Avstriji, se je uveljavil ob boku velikih kot je Joshua Redman. Tiberio, basist, je delil oder z imeni, kot so Ari Honig, Shai Maestro in Ben Wendel. Mladi nemški bobnar Max pa je eden najmlajših univerzitetnih profesorjev v Nemčiji, zaželen in spoštovan v svojem poklicu.

Vendar to ni le koncert treh glasbenikov. To je koncert treh svetov, ki se združujejo, se medsebojno spoštujejo in skupaj ustvarjajo nekaj edinstvenega. Verjamejo, da meje v glasbi ne obstajajo, in njihova kemija je dokaz, da je jazz resnično o mešanju in razumevanju.

In čeprav prihajajo iz oddaljenih krajev, so za obiskovalce Prulčka pripravili posebno presenečenje: naučili so se nekaj slovenskih besed, ki jih bodo delili z občinstvom.

Zasedba:
-Ben Tiberio – kontrabas
-Max Stadtfeld – bobni
-Joander Cruz – saksofon

Podrobnosti

Datum:
12. februarja
Čas:
20:00 - 22:00

Prizorišče

Prulček
Prulček
Ljubljana, 1000 Slovenia