MyNight Logo
Nalagam Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ogleduješ si dogodek v preteklosti.

CoFestival 2023

23. novembra @ 20:00

CoFestival 2023

(english below)

12. MEDNARODNI FESTIVAL SODOBNEGA PLESA

CoFestival, mednarodni festival sodobnega plesa, nastaja v organizaciji Nomad Dance Academy Slovenija in Centra Urbane kulture Kina Šiška ter ob podpori vsakokratnih partnerjev festivala.

Fascinantnost letošnjega CoFestivalovega programa se nanaša na fascijo, vezivno podkožno tkivo, ki ovija naše mišičje. Treba ga je prerazporediti, da zavibrira. To bomo storili.
Mednarodni festival sodobnega plesa bo v letu 2023 v Ljubljani predstavil nekaj najdrznejših, zelo raznolikih in svežih sodobno-plesnih del iz naše soseščine: z območja nekdanje Jugoslavije (Viktorija Ilioska, Marko Gutić Mižimakov, Kolektiv NDA Hrvaška, Dejan Srhoj, Tatiana Kocmur) in Avstrije (Hungry Sharks). S predstavami Christosa Papadopoulosa, Thiaga Granata in Sylvaina Huca, Ioanne Paraskevopoulou in Isabelle Schad pa bo festivalski program ponudil sodobne koreografije, v katerih se gibanje človeških teles pretvarja v različna mikro tkiva, ne da bi pri tem izgubilo svoj (med)človeški, družbeni značaj.

Na CoFestivalu 2023 se bomo s konferenčnim programom posvetili tudi vidikom plesnega arhiviranja in zgodovinjenja ter predstavili nekaj zadnjih izdaj sodobno-plesne publicistike.

>>> Festivalske vstopnice v prodaji v četrtek, 19. 10. 2023: https://www.eventim.si/si/vstopnice/cofestival-2023-ljubljana-kino-siska-623505/event.html

>> Dnevne vstopnice v prodaji kmalu!

OFFICIAL TRAILER: https://youtu.be/dtUQ1znU6tA

www.cofestival.si

PROGRAM:

23. 11. ob 20.00 / Katedrala, Kino Šiška
C. Papadopoulos: LARSEN C
plesna predstava | otvoritev
Larsen C je dinamični vrhunec dosedanjega Papadopoulosovega koreografskega razmerja med dinamičnimi naravnimi strukturami in družbenimi kompozicijami. Meditativna koreografska čarovnija kot simbioza med naravnimi in človeškimi skupnostmi.

24. 11. ob 20.00 / PTL
I. Paraskevopoulou: MOS
plesna predstava
MOS je koreografija corpusa (zbirke) gibov, predmetov, zvokov in podob, ki se začnejo v selektivnem avtorskem času pretvarjati v nepričakovana medsebojna razmerja in tvoriti nenavaden plesni ansambel.

25. 11. ob 19.00 / Katedrala, Kino Šiška
Hungry Sharks: BÉTON BRUT
plesna predstava
Avstrijski kolektiv Hungry Sharks, ki sta ga ustanovila koreograf Valentin Alfery in producentka Dušana Baltić, v dinamični predstavi Béton Brut arhitekturni brutalizem postavlja ob bok urbanim oblikam uličnega plesa.

25. 11. ob 20.30 / Komuna, Kino Šiška
D. Srhoj: VEČER PLESNIH SOLOV
plesno-glasbena predstava
Koreograf in plesalec Dejan Srhoj z Večerom plesnih solov ustvari vzporednice med modernističnim celovečernim kolažem avtorskih plesov, kavarniškim kabaretom in estetsko raznorodnostjo plesne sodobnosti. Osvežujoč plesni cocktail!

26. 11. ob 19.00 / Komuna, Kino Šiška
T. Kocmur: THE FOLLOWING BODY
performans
Performerka Tatiana Kocmur s serijo dejanj zgradi intriganten telesni zaslon, na katerem se mimikrija in izraznost pojavljata hkrati ter ustvarjata prostor, v katerem sta lovec in plen, kot nekje pravi plesnik, ujeta v isto past.

28. 11. ob 19.00 / Cukrarna, avla
T. Granato: PLETENICA
solo plesna predstava
Drugi solo trilogije Koreoverzacije je hipnotičen uglaševalnik gledalčevih senzoričnih open, ki niso pogojene z optiko. Od leta 2016, ko je bil premierno predstavljen, je obšel že dobršen del sveta in bil predstavljen na naketerih najprestižnejših umetniških prizoriščih sveta. Eden od ikoničnih solov preteklega desetletja.

27. 11. ob 21.00 / Katedrala, Kino Šiška
I. Koruga: ŽELJA, DA BI SE USTVARILA TRDNA ZGODOVINA, SE BO KONČALA Z NEUSPEHOM
predstava
Novejša srbska plesna zgodovina je vrtoglava koreografija, kakršno bi si težko izmislili. Želja po plesnih nastopih je njene protagonistke postavljala v središče plesnih in gledaliških predstav, na zaslone ikoničnih videospotov popularne glasbe in v politiziranem trenutku zgodovine pred dileme vesti. Od plesa do vojne je lahko samo korak.

28. 11. ob 20.00 / Cirkulacija 2, Kino Šiška
Kolektiv NDA Hrvaška: PREDSTAVA, KI NASTAJA
plesna predstava
V Predstavi, ki nastaja je koreografinja Aleksandra Janeva Imfeld sestavila kolektiv, sindikat, plesni vprašaj, ki predstavlja različne vidike plesnega dela. Odprto plesno delo kot tovarna sanj, ki se proizvajajo na trdih tleh.

29. 11. ob 19.00 / Mestni muzej Ljubljana, atrij
M. Gutić Mižimakov: TVOJ ZNOJ PUŠČA NENAVADEN KOVINSKI OKUS V ZRAKU, MLADA LOVKA
instalacija/performans
Po znanstvenofantastičnem queer romanu Zvezde kot zrna peska v mojem žepu afro-ameriškega pisatelja Samuela R. Delanya, koreograf Marko Gutić Mižimakov ustvari multimedijsko situacijo, v kateri se razvijajo različne pripovedne, performativne in medijske črte, povezane z romaneskno motiviko.

29. 11. ob 20.30 / Katedrala, Kino Šiška
T. Granato in S. Huc: IZGUBLJENI DELCI
plesna predstava
To ni ulični plesni dvoboj, prej dvoboj med dvema telesoma in mnoštvom ljudi, boj za vidne in nevidne plasti teles, pri katerih je ples zgolj sredstvo za stopnjo čutne intenzivnosti, ki ponavadi čas spreminja v zgodovino in mnoštva v skupnosti.

30. 11. ob 19.00 / LGL, Šentjakobski oder
I. Schad: SOLO ZA CLAUDIO IN JOSEPHINE
plesna predstava
Nemška koreografinja Isabelle Schad je leta 2016 začela s serijo portretnih solov, ki jih ustvarja za izbrane plesne umetnice. Pričujoči solo plešeta Claudia Tomasi in Josephine Findeisen hkrati, s posebnimi prostorskimi, svetlobnimi in pozicijskimi razmerji pa ga komplementarno ojačujeta z različnimi kompozicijskimi postopki. Delo je vizualen in kinetičen presežek.

30. 11. ob 21.00 / Katedrala, Kino Šiška
V. Ilioska: POTREBUJEM NOVO TELO
plesna predstava
Trošenje naravnih virov v nekrokapitalistični sedanjosti sovpada s potrebo po optimizaciji izčrpanih teles, ki pripadajo isti paradigmi proizvodnje. Viktorija Ilioska se s to kontradikcijo poigrava v koreografskih dejanjih, v katerih je telo hkrati naravni vir in objekt telesne optimizacije. Eden od presežnih regijskih plesnih del preteklega leta.

Organizacija: Kino ŠIška in NDA Slovenija. V sodelovanju s PTL, En-Knap, MGML in društvom Cirkulacija 2.
S finančno podporo Ministrstva za kulturo Republike Slovenije, Mestne občine Ljubljana ter evropskih projektov Life Long Burning in DANCE ON PASS ON DREAM ON in The (Non)Aligned Movement.

______EN

The fascination of this year’s CoFestival program relates to the fascia, the connective subcutaneous tissue that wraps our muscles. It needs to be rearranged to vibrate. We will do so. In 2023, the international contemporary dance festival in Ljubljana will present some of the boldest, most diverse and fresh contemporary dance works from our neighborhood: from the area of the former Yugoslavia (Viktorija Ilioska, Marko Gutić Mižimakov, NDA Croatia, Dejan Srhoj, Tatiana Kocmur) and Austria (Hungry Sharks). With performances by Christos Papadopoulos, Thiago Granato and Sylvain Huc, Ioanna Paraskevopoulou and Isabelle Schad, the festival program will offer contemporary choreographies in which the movement of human bodies is transformed into various micro-tissues, without losing its (inter)human, social character.

At CoFestival 2023, the conference program will also focus on aspects of dance archiving and historiography, and we will present some of the latest contemporary dance publications.

www.cofestival.si

>>> Festival tickets available now! https://www.eventim.si/si/vstopnice/cofestival-2023-ljubljana-kino-siska-623505/event.html

>>> Daily tickets available soon!

Podrobnosti

Datum:
23. novembra
Čas:
20:00 - 22:00

Prizorišče

Kino Šiška
Kino Šiška
Ljubljana, 1000 Slovenia
Telefon:
(01) 500 30 00