MyNight Logo
Nalagam Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ogleduješ si dogodek v preteklosti.

Citrarski abonma in izven: koncert Ane Plahutnik in Janje Brlec

12. marca @ 17:00 - 18:00

Citrarski abonma in izven: koncert Ane Plahutnik in Janje Brlec

Koncert Ane Plahutnik in Janje Brlec je 5. v sklopu citrarskega abonmaja. Prisluhnete mu lahko v nedeljo, 12. marca 2023, ob 17. uri v avli Doma II. slovenskega tabora Žalec.

***

Pevka Ana Plahutnik se je izobraževala pri prof. Nini Kompare Volasko in prof. Tatjane Vasle, sedaj pa študira solopetje na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Matjaža Robavsa. Prejela je že več visokih nagrad na tekmovanjih pri nas in v tujini. Nastopa na raznih prireditvah in koncertih ter predstavah Poletnega gledališča Studenec pri Škocjanu. Večkrat zapoje tudi ob spremljavi svojega očeta, citrarja Tomaža Plahutnika.

Janja Brlec je ena najuspešnejših citrark tako pri nas kot v tujini in seveda dobro znana našemu občinstvu, saj je v okviru citrarskega abonmaja že velikokrat nastapila solistično ali pa v različnih zasedbah. Z veliko vnemo se trudi približati citre širši javnosti kot koncertni instrument velikih razsežnostih in neomejenosti, zato se pojavlja v raznolikih glasbenih stilih.

Ana in Janja sta pred časom združili moči in izvedli že nekaj lepih nastopov, celo za državni protokol. V Žalcu bomo slišali raznovrstno slovensko glasbo v njunih priredbah za citre in vokal.

Podrobnosti

Datum:
12. marca
Čas:
17:00 - 18:00
Spletna stran:
https://www.facebook.com/events/123375173825311/

Prizorišče

ZKŠT Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec
Aškerčeva ulica 9a
Celje, 3310 Slovenia
Telefon:
(03) 712 12 50