MyNight Logo
Nalagam Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ogleduješ si dogodek v preteklosti.

Cikel Urbano Pleme / Etno

10. februarja @ 20:00

Cikel Urbano Pleme / Etno

Svetovna glasba se sreča s slovensko dušo. Avtentično, tradicionalno, neponovljivo.

V srcu cikla Urbano pleme, pod vodstvom Igorja Bezgeta, se skriva osupljiva vizija: raziskovati in združevati bogate, svetovne glasbene kulture, ki jih lahko predstavljamo kot pisane preproge, tkane iz različnih melodičnih niti. Ta edinstvena serija ne le povezuje različne glasbene svetove, temveč tudi briše meje med tradicionalnim in sodobnim.

Na tem dogodku se posvetimo tradicionalni mauritijski glasbi s prijetnim pridihom jamajške reggae ritmike, kar ustvarja osvežujočo poliritmično glasbeno izkušnjo. Na odru sodelujejo izjemni glasbeniki, ki vas bodo popeljali na glasbeno potovanje po otoku Mauritius.

Zasedba:
-Mathieu Samuel – vokal, kitara
-Behrang Azhdari – bas
-Jadran Mulej – bobni
-Igor Bezget – brenkala

Urban Tribe Series je nov koncertoni cikel, ki združuje svetovno glasbo in jazz fusion v enkratno glasbeno doživetje. Umetniški vodja je IGOR BEZGET, kitarist, skladatelj in glasbenik, ki je pionir na svojem ustvarjalnem področju. S kariero, ki sega v sredino osemdesetih, se ponaša z več kot 100 studijskimi projekti in 1000 koncerti za seboj. Njegovo poslanstvo je stkati zapleteno tapiserijo raznolikih svetovnih glasbenih vplivov v harmonično celoto.

Urban Tribe Series predsavlja glasbenike, ki so že del naše glasbene družine, in hkrati vabijo nove obraze, da prispevajo k tej edinstveni glasbeni izkušnji. Njihova glasbena virtuoznost prepleta različne glasbene elemente v izjemno celoto. Skupaj ustvarjajo glasbo, ki odpira nove dimenzije zvoka in kulturnega povezovanja.

Podrobnosti

Datum:
10. februarja
Čas:
20:00 - 22:00

Prizorišče

Prulček
Prulček
Ljubljana, 1000 Slovenia