MyNight Logo
Nalagam Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ogleduješ si dogodek v preteklosti.

CHILL ČETRTEK: ArNe in PoDgY

28. julija, 2022 @ 16:00

CHILL ČETRTEK: ArNe in PoDgY

Celjski Mladinski Center v sodelovanju z El Timo ponovno prireja Chill četrtke v MCC Kavarni od 16.00 do 22.00.
Vsak “Chill četrtek” bosta z vami dva DJ-ja, ki bosta poskrbela za čist chill vzdušje v naši kavarni!
VSTOPNINE NI

LINEUP (28. 7.)
Lineup
ArNe 16:00-19:00
PoDgY 19:00-22:00

ArNe
ArNe se na lokalni sceni predstavlja kot DJ hardgroove in tech-house zvrsti. Zmeraj dostavi mix z svojim stilom in energijo, ki nikoli ne razočara. Kot resident Project Slovenia ekipe, se je predstavil že na nekaj večjih dogodkih kot so shtrom 2022, MO-rave, 10H techno night itd…

DJ PoDgY
V letu 2019 je praznoval okroglo obletnico DJstva, saj je DJ že celih 20 let. V vseh teh letih poskuša ostati zvest sebi in vrti glasbo, ki je všeč njemu… in to je vokalni house.

Z DJstvom se je prvič seznanil leta 1999, ko je vstopil v skupino PartyHouse DJs, ki je vrtela takratno komercialno dance glasbo v različnih lokalih in diskotekah. Leta 2001 si je kupil gramofone, sposodil nekaj plošč pri kolegih in začel vaditi. Po enem mesecu se je odločil, da bo na vinilkah vrtel izključno house glasbo, saj se je v takratnih časih vsa dobra house glasba izdajala na vinilu.

Samo vrtenje glasbe ni bilo zadostno, zato je v letu 2003 organiziral prvi house party, v okviru njegovega rojstnega dneva. Party je bil v takratnem lokalu Lampa pub na Polzeli, odziv in vzdušje na partiju pa je bilo odlično. Tako je v naslednjih letih organiziral preko 30 partijev na različnih lokacijah. Najbolj odmevna serija partijev je bila Watch the Sunrise, ki se je v kar 16. izvedbah v letih od 2006 do 2008 izvedla v Cocktail baru LePlac. Od leta 2015 naprej pa je soorganizator zYpper secret location zabav, ki poskušajo obuditi vocal house sceno v Sloveniji.

Je eden redkih slovenskih DJjev, ki še vedno vrti house glasbo na gramofone s pravimi vinilnimi plošči. Pravi, da če imaš ploščo v roki, lahko občutiš glasbo ter jo serviraš občinstvu.

Njegov glavni stil je vokalni house. V glasbi mu je najbolj pomembna melodika, zato vrti izredno `polni` house, pri tem pa ni pomembno, če je to soulful, deep, tribal, pumpin ali disco. Izredno rad vrti tudi latino-house, saj mu je všeč južnoameriški temperament ljudi ter zvoki klasičnih instrumentov – klavirja, kitare, trompete ter saksofona, ki se v tej glasbi veliko pojavljajo. Pravi, da njegov nastop, tehnika in glasba daje publiki energijo, da poplesava dolgo v noč. Zadnja leta veliko vrti tudi »stari« disco in pa modernejšo različico nu-disco. Disco ga je prevzel predvsem zaradi vključenosti veliko pravih inštrumentov odličnih vokalov in pa ritmike. Seveda pa je njegova glavna podzvrst skozi vseh 20 let DJstva soulfull house.

Podrobnosti

Datum:
28. julija, 2022
Čas:
16:00 - 17:00

Prizorišče

Mcc Celjski Mladinski Center
Mariborska cesta 2
Celje, 3000 Slovenia