MyNight Logo
Nalagam Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ogleduješ si dogodek v preteklosti.

Brkinska klasika

27. aprila @ 08:00 - 18:00

Brkinska klasika

Obišči Brkine. Razišči hribe in doline. Podolgem in počez!

OPIS DOGODKA

Brkinska klasika je kolesarski dogodek, ki poteka po stranskih cestah in makadamskih poteh slovenskih brkinov. Na svoji poti poveže območja Divaške, Kozinske in Ilirskobistriške občine in kolesarje vodi po izboru peščice od mnogih znamenitosti, ki jih nudi to območje. Udeleženci se po neoznačeni trasi gibajo s pomočjo navigacijskih naprav ali pred pripravljenih zemljevidov, z GPS zapisom poti pa na cilju dokažejo pristnost svoje vožnje. Dogodek je pretežno ne tekmovalne narave in tako odprt za vse kolesarje, ne glede na pripravljenost in ambicije. Lahko se jo udeležite kot tekmovalec/ka in svoje sposobnosti primerjate s somišljeniki, ki bojo traso želeli odpeljati v čim krajšem času. Ali pa kot rekreativni kolesar/ka, ki želi preveriti svojo pripravljenost in ob enem uživati na lepih cestah v čudoviti naravi, brez časovnega pritiska.

KOLESARSKE TRASE

Kratka – približno 65km in 1000 višinskih metrov

Dolga – približno 100km in 2000 višinskih metrov

Zunanje pomoči in redarjev na trasi ni, kolesarji so odvisni od sebe in soudeležencev in se morajo temu ustrezno tudi pripraviti. Kdor najhitreje prikolesari v cilj, je zmagovalec.

Vsi predprijavljeni udeleženci v ponedeljek, 24. aprila, preko spletne pošte prejmejo obe trasi v obliki GPX sledi. Izbrano traso si morajo tekmovalci natančno preučiti ter prenesti v navigacijsko napravo za uporabo na dan dogodka. Uporaba sledilne naprave je obvezna – naj bo to Garmin, Wahoo, pameten telefon ali karkoli drugega, gre namreč za edini dokaz udeležbe in upoštevanja pravil. Kot tudi edini priporočljiv način za uspešno navigiranje po neoznačeni trasi.

KATEGORIJE IN NAGRADE

Moška in ženska kategorija na obeh trasah.

Nagrade prejmejo prvi trije udeleženci/ke iz vsake kategorije, ki prispejo v cilj in dokažejo pravilnost odpeljane trase.

Simbolične nagrade tudi za naključno izbrane udeležence ne glede na njihov rezultat.

PRIJAVE, ŠTARTNINA IN UGODNOSTI

Predprijave po nižji ceni (25eur) na dogodek so odprte do nedelje, 24. aprila, do polnoči.

Prijave SO mogoče tudi na dan dogodka, in sicer v višini 35eur, med 7:00 in 7:45 uro zjutraj na prizorišču.

Vsi tekmovalci prejmejo dobrodošlico ob prevzemu štartne številke, ter topel obrok in pijačo v cilju.

Predprijavite bodo na koledarju strani prijavim.se

UPRAVIČENCI DO PLAČILA ŠTARTNINE

V tednih pred dogodkom lahko udeleženci odpeljejo dve v naprej zastavljeni trasi in si s tem prislužijo brezplačno udeležbo. Trasi bosta februarja objavljeni na vseh obveščevalnih kanalih Brkinske Klasike, dokazilo o opravljenih poteh pa nam posredujete preko spletne pošte bike@tic-ilbistrica.si . Kot dokazilo šteje povezava na zabeleženo vožnjo na Stravi ali podobni spletni platformi ter fotografija iz po želji izbrane lokacije na trasi.

Opomba!
Brkinska klasika je v prvi vrsti namenjena tistim, ki svoj pogled raje kot na kolesarske računalnike usmerjate v okolico. Torej užitek in doživetje pred tekmovanjem!

Podrobnosti

Datum:
27. aprila
Čas:
08:00 - 18:00
Spletna stran:
https://www.facebook.com/events/896754664679709/

Prizorišče

Visit Ilirska Bistrica
Visit Ilirska Bistrica
Notranjska, 6250 Slovenia
Telefon:
040 787 178