MyNight Logo
Nalagam Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ogleduješ si dogodek v preteklosti.

BOMBATAZ + Mate Ponjević @ Kino Šiška

3. aprila @ 20:00

BOMBATAZ + Mate Ponjević @ Kino Šiška

EN_ https://www.kinosiska.si/en/dogodek/bombataz/

Koncert @ Komuna

Aprila bo v Šiški odjeknil Bombataz, obetaven belgijski kvartet, ki nas bo razplesal s svojimi jazzovsko navdahnjenimi pop komadi, vpetimi v neobičajne strukture. Pridružil se jim bo Mate Ponjević, uveljavljen član novega vala hrvaške glasbe, ki se podaja na samostojno pot.

ZA FENE: MGMT, Animal Collective, Svemirko, …

Bruseljčani Bombataz se otepajo predalčkanja z mešanico elementov različnih žanrov, od jazza in funka do synth popa. Ne glede na to, v katero smer krenejo spretni glasbeniki, rdečo nit njihovih nekonvencionalno strukturiranih skladb predstavljajo nalezljive melodije in naklonjenost plesišču.

Medtem ko so se zgodnejše izdaje skupine Bombataz nagibale k igrivemu, a melanholičnemu, popu, na katerega so vplivali izvajalci, kot sta Fleetwood Mac in Prince, se je njihov lanski album “Baby Dry My Tears” vrnil k izviru indie rocka, zlasti k njegovim bolj cerebralnim predstavnikom, kot so Animal Collective. Celovito zastavljen album v angleščini izkazuje bendovo predanost svojim nagonom in čustvom pri ustvarjanju glasbe, ki resonira s poslušalci. V spregi s samozavestnim pristopom Bombatazov glasbeni koktajl vedno znova zadane v polno.

Mate Ponjević je eden konstitutivnih členov novega vala hrvaške glasbene scene, znotraj katere so se med drugim razvile zasedbe, kot so Porto Morto, Svemirko in Valentino Bošković. Glasbeno pot je začel z bendovskima projektoma Fire in Cairo in Pitaj klince, nadaljuje pa jo v solo izvedbi, s katero se predstavlja v novi luči. Konec lanskega leta je začel z nizanjem nalezljivih singlov, ki napovedujejo njegov prihajajoči prvenec, pri tem pa zajemajo širok razpon žanrov, stilov in zvokov, ki so s Ponjevićevim lahkotnim, pristnim vokalom povezani v kohezivno celoto. Ob njegovem obisku Šiške bomo prejeli vpogled v glasbeni kalejdoskop, ki nas čaka na prihajajoči izdaji.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim:
https://www.eventim.si/si/vstopnice/bombataz-mate-ponjevic-ljubljana-kino-siska-636426/event.html
– Predprodaja: 8 EUR
– Prodaja: 10 EUR
– S popustom (d/š/u): 6,40 EUR

Organizacija: Kino Šiška.

Podprto s strani Liveurope. Platforma Liveurope povezuje in podpira evropske koncertne dvorane v njihovih prizadevanjih za promocijo uveljavljajočih se evropskih glasbenih ustvarjalcev in aktivno stimulira njihovo kroženje po evropskih odrih ter njihovo predstavitev pred novimi občinstvi. Platforma Liveurope je sofinancirana s strani programa Evropske unije Ustvarjalna Evropa.

Podrobnosti

Datum:
3. aprila
Čas:
20:00 - 21:00

Prizorišče

Kino Šiška
Kino Šiška
Ljubljana, 1000 Slovenia
Telefon:
(01) 500 30 00