MyNight Logo
Nalagam Dogodki

« Vsi dogodki

BENČ & PRIJATELJI

17. maja @ 21:00

BENČ & PRIJATELJI

Janez Bončina Benč, legenda, pionir slovenskega in bivšega jugoslovanskega jazz-rocka. Več kot pet desetletja ustvarjanja na domači in tuji glasbeni sceni. Sodelovanje z mnogimi pomembnimi glasbeniki in skupinami. Avtor, interpret, ki uspešno združuje vse generacije pravih glasbenikov. Benč v klasičnem jazz-rock kvintetu, v katerem z vrhunsko improvizacijo in energijo na čisto drugačen način izvaja songe iz svojega bogatega glasbenega opusa.
V svoji petdesetletni karieri je nanizal vrsto nepozabnih uspešnic, ki si jih mladina danes prepeva prav tako na glas, kot so jih prepevali ob njihovem nastanku: Gvendolina, Maja z biseri, Ob šanku, Kadar ognji dogorijo, Ta noč je moja idr.
Deloval je v zasedbah Helioni, Srce, z Mladimi levi je v šesdesetih zasadil korenine slovenskemu pop rocku, z elitnimi jugoslovanskimi glasbeniki pa leta 1975 osnoval skupino September. Njihova glasba, ki je združevala jazz in rock ,je bila odmevna tudi v mednarodnem prostoru. September je bil neke vrste ambasador jugoslovanskega rocka v tujini. Gostovali so v Sovjetski zvezi, Nemčiji, Belgiji, Italiji, na Kubi, v Franciji in ZDA. V tem času je Pepsi Cola izbrala Benča za jugoslovanskega predstavnika mednarodne propagandne akcije in tako je v reklamnem spotu nastopil skupaj s Tino Turner.
Številne nagrade na slovenskih in jugoslovanskih glasbenih festivalih je nadgradil z bogatimi in uspešnimi sodelovanji z Grega Forjaničem, Tomažem Domiceljem, Janezom Zmazkom Žanom, Vladom Kreslinom, Primožem Grašičem, Zoranom Predinom, Aleksandrom Mežekom, Petrom Ugrinom, Tihomirjem Pop Asanovičem in mnogimi drugimi.
Benč se je v letu 2010 vrnmil na slovensko glasbeno prizorišče z novim, odličnim albumom ‘Sol, poper in sanje‘ na katerem je spretno združil in prepletel predelave lastnih uspešnic iz preteklosti in jim dodal nove vrhunske kompozicije pri katerih so se mu pridružili popularni mladi izvajalci Murat&Jose, Trkaj, Juliette Justine, Jani Moder, Lovro Ravbar.
Zaradi omejenega št. gledalcev ( dnevna soba) prosimo za pravočasno rez., oz. nakupa vstopnic…..35eur

Podrobnosti

Datum:
17. maja
Čas:
21:00 - 22:00

Prizorišče

Plesni forum Celje
Trubarjeva ulica 1a
Celje, 3000 Slovenia
Telefon:
031 413 409