MyNight Logo
Nalagam Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ogleduješ si dogodek v preteklosti.

33 LET HRUPA: NULA, WASSERDICHT + TBA

29. aprila @ 21:00 - 22:00

33 LET HRUPA: NULA, WASSERDICHT + TBA

Kulturno alternativni klub Ormož s ponosom predstavlja 33 LET HRUPA, dogodek, ki bo obeležil 33 let delovanja Unterhunda.

Letos mineva 33 let, odkar se je v ormoški grajski kleti zgodil prvi koncert. V tem času so članice in člani Kulturno alternativnega kluba Ormož tam priredili več kot 600 kulturnih prireditev, od potopisnih predavanj, filmskih projekcij, predstavitev knjig, festivala fantastike in stripa, predstav, poslušalnic, predvsem pa koncertov zasedb iz vsega sveta, med njimi tudi nekatere od največjih imen neodvisne glasbe, od tujih Anti Nowhere League, GBH, Poison Idea, Slapshot, Extreme Noise Terror, Impaled Nazarene, Goblini do domačih Demolition Group, Niet, 92, Scuffy Dogs, Ana Pupedan, Odpadki civilizacije, Indust Bag, … Seznam izvajalcev, ki so se v teh letih zvrstili na Untehrundovem odru, je enostavno predolg, da bi vse omenili. Prireditve redno obiskuje občinstvo iz vse Slovenije, pa tudi Hrvaške, Avstrije in Madžarske, klub Unterhund pa je po svojem programu in tradiciji znan po vsem svetu. Marsikdo v tujini Ormož pozna prav po delovanju kluba.
V klubu je skozi leta delovalo več kot 10 glasbenih skupin (med najbolj znanimi so Pridigarji, Wasserdicht in Noise Order), ki so nastopale po vsej Evropi in izdale tudi številne albume, male plošče in se pojavljale na mednarodnih kompilacijah.
Društvo že od začetka deluje na temelju prostovoljstva in entuziazma z željo ponuditi obiskovalcem kvaliteten in pester program, ki ponuja vsebine, ki jih komercialna ponudba ne zmore zagotoviti. Ekipa pri tem vztraja že 33 let in to počne z vedno večjim zagonom.

Nula (Šibenik, Hrvaška)
Ob 25. obletnici albuma Pobjedimo laž je izšla reizdaja tega zdaj že kultnega albuma. To je bil tudi povod, da so se ponovno zbrali na kup originalni člani in reaktivirali bend Nula. Prvi povratni nastop so izvedli na Martinska Punk festivalu v Šibeniku leta 2020.
Nula je bila in še vedno je sinonim za ostri in brezkompromisni hardcore punk. Njihov hard core pristop h glasbi in življenju, surova iskrenost in še bolj surova produkcija, so jo zasidrali med prvoligaše underground punk scene v tistem obdobju tako na Hrvaškem kot v Sloveniji. Sodelovali so pri razvoju in povezovanju scene, igrali v vseh luknjah, zakloniščih in skvotih, kjer je živelo hrupno in neotesano gibanje odpora proti temi povojnih devetdesetih. Veljajo za enega od najvplivnejših in najbolj cenjenih bendov tega obdobja in res smo veseli, da jih lahko ponovno, po tako dolgem času, vidimo v živo tudi na našem odru.

https://nulapunk.com/
https://pdvrecords.bandcamp.com/album/pobjedimo-la

Wasserdicht (Ormož, Slovenija)
Ormoška hardcore zasedba, ustanovljena leta 1990, se po daljšem premoru ponovno vrača z novim materialom, ki ga bo seveda najprej predstavila na svojem domačem terenu. V načrtu je tudi novi album, ki se bo pridružil njihovim do sedaj izšlim izdajam (split LP s Scuffy Dogs, split EP s Konstrukt, split LP s Humanitaer, split mini CD s FPO, split kaseta s Homo Homini Lupus, kaseta Iluzija svobode ter sodelovanje na večih mednarodnih kompilacijah: Preko zidova nacionalizma i rata, Unterhund Veselica, Europe in Decline, Rudi Rat Vol 6, No Border Jam 4/5, Zrcalo dehumanizacije…). Zaigrali bodo v prvotni postavi, ki je na odru ni bilo moč videti že več kot 20 let.

More info soon!

Podrobnosti

Datum:
29. aprila
Čas:
21:00 - 22:00
Spletna stran:
https://www.facebook.com/events/2998083897164517/

Prizorišče

Unterhund
Grajski trg 3
Pomurje, 2270 Slovenia