MyNight Logo
Nalagam Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ogleduješ si dogodek v preteklosti.

30 litrov za 30 let

29. decembra, 2022 @ 00:00

30 litrov za 30 let

1️⃣. SKUPNI TERMIN 8.11.2021
2️⃣. SKUPNI TERMIN 31.1.2022, prijave na: https://forms.gle/YZG2D71KZMps3xsj7

🥰❤V 2022 obeležujemo 30. let, odkar so mladi študentje, željni strukturiranega in kakovostnega mladinskega organiziranja, ustanovili Društvo novomeških študentov. V teh treh desetletjih delovanja se je po zaslugi njegovih predanih članov ob vseskozi spremljajoči neustavljivi želji po svetli in proaktivni prihodnosti mladih odvil marsikater projekt, razvila marsikatera kompetenca in spletla marsikatera prijateljska vez.

V čast preteklim zmagam in hkrati z velikim ozirom na obetavno prihodnost društva v sklopu obletnice pripravljamo niz dogodkov in izzivov, s katerimi se želimo zahvaliti vsem, ki so pripomogli k razvoju DNŠ, kot ga poznamo danes, obenem pa pritegniti nove člane, ki bodo lahko zaznamovali naslednjih 30.

Eden izmed izzivov, ki nas čaka v letu 2021/22 je tudi “30 litrov za 30 let”. Prvo kot prvo, čeprav naslov izgleda mikavno, teh 30 litrov ne bomo popili. 😮 Ampak brez skrbi, tudi do pitja pridemo na koncu, pred tem pa te moramo nekaj vprašati.

Te zanima krvodajalstvo, ampak se za to nikoli nisi odločil/a oz. našel/a časa? Sedaj lahko združiš zabavno s koristnim, mi pa ti za tvoje junaštvo podelimo tudi simbolično nagrado! 😉

Torej, v sklopu izzivov, ki so nam jih za jubilej zastavili pretekli predsedniki, moramo s skupnimi močmi v enem letu darovati 30 litrov krvi. Pri tem bomo potrebovali tudi tvojo pomoč, če si za, seveda. 😊

Glede na to, da bo akcija potekala skozi celotno šolsko leto, se lahko za krvodajalstvo odločiš kjerkoli in kadarkoli. Tvoja naloga je le, da nam sporočiš, kdaj si kri daroval/a in koliko krvi prispevaš k našemu izzivu. Kot dokazno gradivo, da si izziv res opravil/a, šteje kakršna koli fotka iz zdravstvenega doma oziroma mesta, kjer si kri daroval/a. Plus točke zagotovo dobiš, če boš na njej ti, bolj sramežljivim pa priznamo tudi ostale fotke, iz katerih pa mora biti razvidno, da si kri daroval/a. Še najbolj pa bomo veseli, če svojo fotko deliš na družbenih omrežjih in nas na njej označiš (@drustvonovomeskihstudentov), kajti na ta način bomo zagotovo pripomogli, da jo vidi še več mladih in se opogumi prisopiti k tej velikodušni in častivredni potezi.

Če pa ti bolj ustreza skupinsko darovanje (razumljivo! Da te nekdo prime za roko, ko te bo najbolj strah) pa bomo skozi leto objavili kar nekaj terminov, kjer se nam seveda lahko pridružiš.
Morda se zdaj sprašuješ, kaj imaš pa ti od tega? 🤔

Poleg dobrega občutka, ker si pomagal 3 ljudem (💡 fun fact: kri ki jo daruješ, se kasneje v laboratoriju razdeli na 3 dele – rdeče krvne celice, krvne ploščice in plazmo, ki pomagajo ljudem pri različnih obolenjih), boš od nas v zahvalo prejel darilo, ki ga lahko izbereš kar sam/a. Na izbiro ti ponujamo brezplačno prijavnino ali vstopnico na enega od naslednjih dogodkov:
-Voucher za 10 EUR pri prijavnini na projekt Grem domov v Novo mesto👣
-Beer marathon 🍺
-En koncert v letu 2021oz 2022 (Kolektivc/DNŠ pustovanje) 🎶🎸

Podrobnosti

Datum:
29. decembra, 2022
Čas:
00:00 - 01:00
Spletna stran:
https://www.facebook.com/events/2099746550172619/

Prizorišče

Društvo novomeških študentov
Dilančeva ulica 1
Dolenjska, 8000 Slovenia
Telefon:
064 139 100