MyNight Logo

Duane Davis po 27 letih obtožen umora raperja Tupaca Shakurja

02 · 10 · 23
Tupac Shakur in 1994 STEVE EICHNER, GETTY IMAGES

Moški, ena zadnjih živih prič raperjeve smrti, je že dolgo znan preiskovalcem in je sam priznal, da je bil v Cadillacu, kjer je prišlo do streljanja.

Moškega, za katerega tožilci pravijo, da je leta 1996 organiziral streljanje na raperja Tupaca Shakurja, so aretirali in obtožili umora, kar je dolgo pričakovani preboj v eni najtrajnejših skrivnosti hip-hopa.

Duane “Keffe D” Davis je že dolgo znan preiskovalcem kot eden od štirih osumljencev, ki so bili identificirani na začetku preiskave.

 

Duane ni obtoženi strelec, vendar so ga oblasti na tiskovni konferenci in na sodišču opisale kot “klicatelja strela”.

Davis je v intervjujih priznal, da je priskrbel pištolo, uporabljeno pri streljanju na Tupaca.

 

Poročnik policijskega oddelka za umore Jason Johansson je dejal, da so Davisove lastne javne pripombe oživile preiskavo, saj so policiji zagotovili “sprejemljive dokaze”.

 

 

Davisa so aretirali blizu njegovega doma na obrobju Las Vegasa.

 

Porota je glasovala tudi za poostritev kazni, ki bi mu lahko, če bi bil obsojen, dodala do 20 dodatnih let.

Do prve aretacije je prišlo več kot dva meseca po tem, ko je lasvegaška policija vdrla v Davisov dom v bližnjem mestu Henderson zaradi predmetov, ki so jih povezali z umorom Tupaca Shakurja.

“Družina Tupaca Shakurja je 27 let čakala na pravico,” je na novinarski konferenci dejal šerif okrožja Clark Kevin McMahill. “Čeprav vem, da je bilo veliko ljudi, ki niso verjeli, da je umor Tupaca Shakurja pomemben za ta policijski oddelek, sem tukaj, da vam povem, da ni tako.”

Tožilci so povedali, da so bili v stiku z raperjevo družino in da so “zadovoljni s to novico.”

V noči na 7. september 1996 je bil Shakur v BMW-ju, ki ga je vozil ustanovitelj založbe Death Row Records Marion “Suge” Knight. Čakali so pri rdeči luči blizu Las Vegas Stripa, ko se je poleg njih ustavil bel Cadillac in odjeknili so streli.

Shakur je bil večkrat ustreljen in je umrl teden dni kasneje, star 25 let.

Davis je povedal, da je bil na sovoznikovem sedežu Cadillaca in, da je potisnil pištolo na zadnji sedež, od koder je po njegovih besedah ​​prišlo do strelov.

Vpletel je svojega nečaka, Orlanda “Baby Lane” Andersona, rekoč, da je bil eden od dveh ljudi na zadnjem sedežu. Anderson, znani Shakurjev tekmec, je bil malo pred streljanjem vpleten v igralniški prepir z reperjem.

Po pretepu v igralnici je »Mr. Davis oblikoval načrt za maščevanje gospodu Knightu in gospodu Shakurju,” je v obrambi svojega nečaka dejal namestnik glavnega okrožnega tožilca okrožja Clark Marc DiGiacomo.

Greg Kading, upokojeni losangeleški policijski detektiv, ki je leta preiskoval umor Shakurja in o tem napisal knjigo, je dejal, da ni presenečen nad Davisovo aretacijo.

Tupac Shakur je bil šestkrat nominiran za nagrado Grammy, ter še vedno v veliki meri velja za enega najvplivnejših in vsestranskih raperjev vseh časov.

Sorodna vsebina

Joe Alwyn o razhodu s Taylor Swift

Joe Alwyn o razhodu s Taylor Swift

Joe Alwyn je prvič javno spregovoril o koncu svoje dolgoletne zveze s Taylor Swift. V intervjuju za Sunday Times je Alwyn rekel, da razume, da so ljudje radovedni o njegovem življenju, vendar upa, da "lahko vsak sočustvuje in razume težave, ki pridejo s koncem...

Billie Eilish iskreno o “ghostanju” in prijateljstvih

Billie Eilish iskreno o “ghostanju” in prijateljstvih

Zvezdnica Billie Eilish je v BBC-jevem podkastu "Miss me?" spregovorila o tam, kako jo je "ghostal" stari prijatelj in o osamljenosti, ki jo prinese slava. "Bil je nekdo, ki sem ga poznala leta in sva po telefonu delala načrt, da se dobiva - to je moj naslov, bodi tam...

Coldplay v boju za planet

Coldplay v boju za planet

Skupina Coldplay je sporočila, da je njihov ogljični odtis po dveh letih turnej za 59 % nižji od tistega, ki so ga ustvarili na prejšnji turneji. V boju za ekološko bolj prijazno umetnost so vzpostavili nekatere kreativne rešitve, kot so kinetična plesišča, ki...

Seznam najbolj dobičkonosnih koncertnih turnej v letu 2023

Seznam najbolj dobičkonosnih koncertnih turnej v letu 2023

Na seznam se je uvrstilo 15 glasbenikov in skupin, ki so na svojih turnejah dosegli več kot sto milijonov dolarjev. Taylor Swift ni med njimi, saj so podatki o njenem zaslužku ostali neprijavljeni, kar pomeni, da je izpadla iz seznama. Na desetem mestu najdonosnejših...

Taylor Swift in pesnica Emily Dickinson sta v sorodu

Taylor Swift in pesnica Emily Dickinson sta v sorodu

Izkazalo se je, da sta velika ameriška pesnica 19. stoletja Emily Dickinson in ameriška pop zvezda 21. stoletja Taylor Swift v sorodu. Po poročanju televizijske oddaje Today je podjetje Ancestry odkrilo, da Taylor in Emily izvirata iz angleškega priseljenca iz 17....

Jack Black posnel priredbo pesmi “Baby One More Time”

Jack Black posnel priredbo pesmi “Baby One More Time”

Jack Black se je združil s svojim dolgoletnim glasbenim kolegom Kyleom Gassom in posnel priredbo uspešnice iz leta 1998, "...Baby One More Time," pevke Britney Spears. "Britney, če gledaš, te imam rad. Obožujem to pesem," je povedal Black. O priredbi je dodal: "Zelo...

Prihajajoči dogodki