MyNight Logo

Duane Davis po 27 letih obtožen umora raperja Tupaca Shakurja

02 · 10 · 23
Tupac Shakur in 1994 STEVE EICHNER, GETTY IMAGES

Moški, ena zadnjih živih prič raperjeve smrti, je že dolgo znan preiskovalcem in je sam priznal, da je bil v Cadillacu, kjer je prišlo do streljanja.

Moškega, za katerega tožilci pravijo, da je leta 1996 organiziral streljanje na raperja Tupaca Shakurja, so aretirali in obtožili umora, kar je dolgo pričakovani preboj v eni najtrajnejših skrivnosti hip-hopa.

Duane “Keffe D” Davis je že dolgo znan preiskovalcem kot eden od štirih osumljencev, ki so bili identificirani na začetku preiskave.

 

Duane ni obtoženi strelec, vendar so ga oblasti na tiskovni konferenci in na sodišču opisale kot “klicatelja strela”.

Davis je v intervjujih priznal, da je priskrbel pištolo, uporabljeno pri streljanju na Tupaca.

 

Poročnik policijskega oddelka za umore Jason Johansson je dejal, da so Davisove lastne javne pripombe oživile preiskavo, saj so policiji zagotovili “sprejemljive dokaze”.

 

 

Davisa so aretirali blizu njegovega doma na obrobju Las Vegasa.

 

Porota je glasovala tudi za poostritev kazni, ki bi mu lahko, če bi bil obsojen, dodala do 20 dodatnih let.

Do prve aretacije je prišlo več kot dva meseca po tem, ko je lasvegaška policija vdrla v Davisov dom v bližnjem mestu Henderson zaradi predmetov, ki so jih povezali z umorom Tupaca Shakurja.

“Družina Tupaca Shakurja je 27 let čakala na pravico,” je na novinarski konferenci dejal šerif okrožja Clark Kevin McMahill. “Čeprav vem, da je bilo veliko ljudi, ki niso verjeli, da je umor Tupaca Shakurja pomemben za ta policijski oddelek, sem tukaj, da vam povem, da ni tako.”

Tožilci so povedali, da so bili v stiku z raperjevo družino in da so “zadovoljni s to novico.”

V noči na 7. september 1996 je bil Shakur v BMW-ju, ki ga je vozil ustanovitelj založbe Death Row Records Marion “Suge” Knight. Čakali so pri rdeči luči blizu Las Vegas Stripa, ko se je poleg njih ustavil bel Cadillac in odjeknili so streli.

Shakur je bil večkrat ustreljen in je umrl teden dni kasneje, star 25 let.

Davis je povedal, da je bil na sovoznikovem sedežu Cadillaca in, da je potisnil pištolo na zadnji sedež, od koder je po njegovih besedah ​​prišlo do strelov.

Vpletel je svojega nečaka, Orlanda “Baby Lane” Andersona, rekoč, da je bil eden od dveh ljudi na zadnjem sedežu. Anderson, znani Shakurjev tekmec, je bil malo pred streljanjem vpleten v igralniški prepir z reperjem.

Po pretepu v igralnici je »Mr. Davis oblikoval načrt za maščevanje gospodu Knightu in gospodu Shakurju,” je v obrambi svojega nečaka dejal namestnik glavnega okrožnega tožilca okrožja Clark Marc DiGiacomo.

Greg Kading, upokojeni losangeleški policijski detektiv, ki je leta preiskoval umor Shakurja in o tem napisal knjigo, je dejal, da ni presenečen nad Davisovo aretacijo.

Tupac Shakur je bil šestkrat nominiran za nagrado Grammy, ter še vedno v veliki meri velja za enega najvplivnejših in vsestranskih raperjev vseh časov.

Sorodna vsebina

Kiss: “Nastopila je nova doba”

Kiss: “Nastopila je nova doba”

Kiss so na njihovem zadnjem koncertu razkrili osupljivo novico: "Človeška različica skupine je zaključena, nadaljevali bomo virtualno." Člani skupine Kiss, Gene Simmons, Paul Stanley, Eric Singer in Tommy Thayer - so pripravili odštekan nastop na Madison Square...

Beyoncé je izdala novo pesem: “My House”

Beyoncé je izdala novo pesem: “My House”

"My House" je njena prva nova pesem, odkar je lani izdala album Renaissance, ki ga je Beyoncé označila kot prvi del v tridelni seriji.     Singl je so-produkcijsko skupaj z Beyoncé pomagal ustvariti The-Dream. To je bilo pomembno leto za Beyoncé, saj je...

10 igralcev za katere niste vedeli, da so glasbeniki

10 igralcev za katere niste vedeli, da so glasbeniki

Za glamurjem filmskega platna se skrivajo nekateri od vaših najbolj priljubljenih igralcev s skritimi talenti, ki vas lahko presenetijo. Od rocka, r&b-ja do popa in alternativnih zvokov spoznajte presenetljiva dvojna življenja igralcev, ki brez težav usklajujejo...

Prihajajoči dogodki