MyNight Logo

Ditko snubijo tudi Čehi

14 · 6 · 24
Ditka

Ditka s svojo glasbo navdušila na Češkem!

V okviru češko-slovenskega srečanja, ki ga je v kraju Vysočina organiziralo češko-slovensko društvo v sodelovanju z veleposlaništvom republike Slovenije v Pragi je kot osrednja gostja nastopila kantavtorica in skladateljica Ditka ob spremljavi pianista Gorazda Čepina in kitarista Jana Lužnika.

Ditka

Koncert uglasbene poezije v slovenskem jeziku in avtorskih pesmi v angleščini so izvedli v prijetni atmosferi pivovarne Bernard, katere pričetki segajo vse v leto 1597.

Koncerta sta se udeležila tudi slovenska veleposlanica v Pragi, mag. Tanja Strniša in njen soprog Toni Strniša, ki sta bila nad koncertom slovenske glasbenice navdušena.

»S svojo glasbo sem se prvič predstavila na Češkem in zelo sem vesela, da so bili odzivi tako dobri. Čeprav večina prisotnih ni govorila ali razumela slovenskega jezika, se jih je moja glasba dotaknila,« je povedala Ditka.

Glasbenica nam je še zaupala, da so si na Češkem ogledali tudi znamenitosti mesta Brno in čudovito okolico v okraju Vysočina od koder je izhajal tudi znameniti češki pisatelj Jaroslav Hašek.

 

Sorodna vsebina

Jennifer Lopez in mož Ben Affleck prodajata družinsko hišo

Jennifer Lopez in mož Ben Affleck prodajata družinsko hišo

Jennifer Lopez in njen mož Ben Affleck naj bi sredi govoric o bližajoči se ločitvi prodajala svoj družinski dom v Beverly Hillsu, vreden 60 milijonov dolarjev. 43.000 kvadratnih metrov veliko hišo naj bi zakonca skupaj kupila maja lani, 10 mesecev po tem, ko sta se...

Celine Dione spregovorila o boju z redko boleznijo

Celine Dione spregovorila o boju z redko boleznijo

Celine Dion se že nekaj časa bori s sindromom toge osebe. V intervjuju z NBC-jem je nedavno razkrila nekaj podrobnosti o tem, kako težko je postalo njeno življenje. Priznana pevka je povedala, da se, ko poskuša peti, velikokrat počuti "kot da jo nekdo davi". Bolezen...

Kanye West obtožen spolnega nadlegovanja

Kanye West obtožen spolnega nadlegovanja

Nekdanja asistentka Kanyeja Westa obtožuje spolnega nadlegovanja in masturbacije pred njo. V tožbi Lauren Pisciotta trdi, da je West po tem, ko jo je leta 2021 zaposlil, pošiljal eksplicitna sporočila in masturbiral pred njo. Lauren Pisciotta je z Westom sodelovala...

Prihajajoči dogodki