Psihologija nam pravi, da je flirt sam po sebi naraven človeški odziv, ko vzpostavljamo komunikacijski odnos z osebo nasprotnega spola.

 

Potreba po flirtanju je razumljiva ker vključuje naš ego… medtem ko nam ni ravno všeč, če prepogosto opazimo našega partnerja med dejanjem.

 

Poglejmo si pogost primer, naše drage MyNight-erke;

V klubu je njegov pogled ujela prelestna starleta. Lepo se ji nasmiha, medtem ko vas drži za roko. Ne, to ni lepo in vemo, da se počutite neprijetno.

 

Kakšen naš bo vaš odziv?

Takšen: ne bodite tiho. Če občutke nelagodja zadržite sami zase, boste kaj kmalu podzavestno začeli kazati znake ljubosumja, zaradi česar ne boste videti samo ranljivi, pač pa vam bo celotna situacija pokvarila večer. Soočite ga. Vprašajte ga, kako si je to zamislil in vprašajte ga ‘po njegovem zdravju’. Skrajšajte si muke in preusmerite njegovo pozornost.

 

Če je vaš partner popil kakšen kozarček več kot ponavadi, je to za vas v tem primeru dobro. Pravijo, da vinjen človek govori misli treznega. Verjemite, izvedeli boste marsikaj… Morda tudi stvari, ki jih nebi želeli slišati, a vendar boste vedeli pri čem ste. Imejte v mislih, da morajo moški vedno imeti občutek potrditve svoje ‘moškosti’. Vprašajte se, ali mu jo vi nudite, da jo ne bo rabil iskati v očeh in dejanjih ‘druge’? Res, da so to v vaših mislih zgolj nepotrebne mačistične otročarije, vendar tako pač je.

 

Pohvalite ga. Komplimente vsi radi slišimo. Laskajte mu. Ko je v svojem ‘mačo’ stanju mu povejte stvari, ki jih rad sliši in tako zopet preusmerite pozornost nase. Ženska, ki se je sprijaznila, da bo v vezi z moškim, ki rad flirta (verjetno sta se tudi prav tako spoznala) mora biti potrpežljiva in pripravljena na kompromise.

Da potegnemo črto: če opazite svojega dragega, kako (vede ali nevede) flirta s klubsko ‘raketo’, ne naredite scene in ne histerirajte. Vse kar morate narediti je izreči par besed, da njegov fokus preusmerite k vam.

 

MyNight