MyNight Logo

Coldplay v boju za planet

04 · 6 · 24
Coldplay

Skupina Coldplay je sporočila, da je njihov ogljični odtis po dveh letih turnej za 59 % nižji od tistega, ki so ga ustvarili na prejšnji turneji.

V boju za ekološko bolj prijazno umetnost so vzpostavili nekatere kreativne rešitve, kot so kinetična plesišča, ki plešočim oboževalcem omogočajo ustvarjanje električne energije, LED zapestnice, ki jih je mogoče reciklirati, skupina pa, ko je mogoče, na nastope potuje kar z vlakom.

Leta 2021 je skupina objavila načrt v 12 točkah za zmanjšanje emisij med turnejami, dve leti po tem, ko se je pevec Chris Martin zavezal, da ne bodo več igrali na turnejah, če le-te ne bodo izvedene trajnostno.

“Radi bi se zahvalili vsem, ki ste prišli na nastop in pomagali napolniti baterije za predstave na motornih kolesih in kinetičnih plesiščih,” so zapisali v izjavi na svoji spletni strani. “Vsi, ki ste prišli peš, s kolesom, z lastnim prevozom ali javnim prevozom; vsi, ki ste prišli s plastenkami za vodo, ki jih je mogoče ponovno napolniti, ali ste vrnili svoje LED zapestnice v recikliranje; in vsi, ki ste kupili vstopnico, kar pomeni, da ste do zdaj že zasadili eno od sedmih milijonov dreves.”

“Kot skupina in kot industrija smo daleč od tega, kar bi morali biti glede tega. Vendar smo hvaležni za dosedanjo pomoč vsem in pozdravljamo vse, ki si prizadevajo stvari potisniti v pravo smer.”

Za vsako prodano vstopnico – do zdaj 7 milijonov – je bilo prav tako posajeno drevo s pomočjo neprofitne organizacije za pogozdovanje One Tree Planted.

Sorodna vsebina

Joe Alwyn o razhodu s Taylor Swift

Joe Alwyn o razhodu s Taylor Swift

Joe Alwyn je prvič javno spregovoril o koncu svoje dolgoletne zveze s Taylor Swift. V intervjuju za Sunday Times je Alwyn rekel, da razume, da so ljudje radovedni o njegovem življenju, vendar upa, da "lahko vsak sočustvuje in razume težave, ki pridejo s koncem...

Billie Eilish iskreno o “ghostanju” in prijateljstvih

Billie Eilish iskreno o “ghostanju” in prijateljstvih

Zvezdnica Billie Eilish je v BBC-jevem podkastu "Miss me?" spregovorila o tam, kako jo je "ghostal" stari prijatelj in o osamljenosti, ki jo prinese slava. "Bil je nekdo, ki sem ga poznala leta in sva po telefonu delala načrt, da se dobiva - to je moj naslov, bodi tam...

Prihajajoči dogodki