DJ-i so med glavnimi akterji, ki na koncu odločajo, kako ‘kul’ bo vaš žur. Skrbijo za atmosfero v klubu, zato je toliko bolj pomembno, da so tudi oni dobro razpoloženi. Njihovo delo je naporno, celo noč morajo dajati vse od sebe, zato jih lahko naslednje stvari hitro vržejo iz tira…

 

 

  1. NE. NASLANJAJTE. SE. NA. OPREMO!

Človek, ki ni iz DJ branže, si težko predstavlja, kako izjemno draga je oprema. OK, ura je tri zjutraj, z družbo ste spili kakšen kozarček preveč, noro se vam pleše in vaše najljubše pesmi še ni bilo na listi… Seveda lahko pristopite do DJ-a, vendar to počnite spoštljivo in počakajte na vrsto… Bolj kot boste ‘težili’, kasneje vam bodo ustregli. Vsekakor pa velja prvo pravilo – ne naslanjajte se na opremo, ko boste mrmrali ime svoje najljubše pesmi.

 

Da nadaljujemo pri glasbenih željah…

DJ-i celega sveta vas zelo lepo prosijo: ne zahtevajte, da zopet zavrtijo komad, ki je že bil na listi, še posebej, če je ta bil še isto uro. Te zahteve so ene izmed stvari, ki DJ-e hitro spravijo v slabo voljo.

 

Za konec pa še tisto najhujše, kar DJ-i sovražijo:

  1. Ne jim pristopati s pijačo v roki. Polijte jim opremo in to bo vojna napoved.
  2. Ne pristopajte z Facebook listo prijateljev, v smislu ‘Ej, stari, jaz poznam lastnika, jaz poznam tega in onega, varnostnik je od mojega bratovega soseda bratranec …’ .

Takrat ne bo več heca.

 

 

Spoštujte jih, cenite njihov trud in talent in uživajte v njihovi glasbi…

MyNight